00 389 78 28 44 33

Home » Новости » Интересни факти за вредноста на домените

Интересни факти за вредноста на домените

 

Сл.1: Сите што започнуваат бизнис „мораат“ да обезбедат име на домен.

Зошто добрите домени имаат висока цена?

Дали навистина имаат високи цени? Полемиката околу влијанието на имињата на домените никогаш не е тема на разговор помеѓу оние кои ја разбираат нивната вредност. Оние кои што не се доволно запознаени со оваа проблематика едностaвно треба да го обноват своето разбирање во врска со нивниот недостаток на главната вредност и да ја тргнат љубомората на страна.
Ако се спореди цената на речиси секој домен со неговата вистинска вредност, тогаш може да се истакне дека сите домени се скапи. Колку пари се потребни да се произведе шише вода што вреди 3 долари? Пар наочари со цена од 300 долари веројатно чинат помалку отколку производтсвото на кафе!

Сл.2: Начини на рекламирање, преку билборди, мобилно и радио рекламирање.

Сл.3: Имињата на домените се вистински виртуелни имоти

Колку вреди името на доменот?

Името на доменот вреди онолку колку што некој сака да потроши. Како и да е повеќето препродажби на домените се движат од
5000 до 80 000 долари за премиум домени, category-killer домени и мали значајни имиња.

 

 

извор

F.A.Q.